Gedekød
...En gastronomisk nydelse! Gedekød er magert, velsmagende kød og har ikke, som mange tror, en gennemtrængende smag.Efterlyser du en ny ide til middagsbordet, så se her!     
   | 
Gederyg stegt i ovn. 
Gedekølle m/bambusskud og nudler 
Gedekølle med peberratatouille 
Gedebov, helstegt 
 | 
 
Gederyg stegt i ovn.
  
1 gederyg.....1 - 1/2 kg 3 spk. hakket persille 2 - 3 fed hvidløg (revet på råkostjern) salt & peber 1 løg i grove tern 1 lille gulerod i skiver 1 -2 laurbærblade 1 kvist citron timian 1 kvist mynte ca. 1 liter vand eller boullionRyggens fedtlag og hinde ridses. Fileterne løsnes fra rygbenet og kødet gnides godt overalt med persille, hvidløg, salt & peber. Ryggen, evt. delt i to hvis den er lang, lægges på en bradepande, sættes i en  225o varm forvarmet ovn ca. 15 min. Derefter tilsættes de øvrige ingredienser og boullion hældes ved.  Steges videre ved ca. 160o i 1 time.  Kødet hviler i ca. 15 min. Der serveres stuvede kartofler til.
 
  Tilbage  | 
	 | 
 
Gedekølle m/bambusskud og nudler 
Vareforbrug (4 personer):
800 g fintsnittet gedekølle eller anden udskæring. 
1 fed hvidløg 
100 g bambusskud 
80 g rød peber 
250 g tomater/sojasauce 
150 g nudler 
salt, peber, karry
Kødet snittes fint og krydres, før det steges. 
Bambusskud og peber snittes og tilsættes 
Blandes herefter med tomat/sojasauce. 
Nudlerne koges 
Kødet anrettes på nudlerne og snittet hvidløg strøs på.
 
  Tilbage  | 
	 | 
 
Gedekølle med peberratatouille 
Vareforbrug (4 personer):
1200 g gedekølle 
salt, peber 
rosmarin, timian 
stege fedt 
1 ltr. brun fond 
600 g peberfrugter, strimlet 
100 g løg i skiver 
Gedekøllen aftørres og krydres. 
Den brunes under tilsætning af fond og steger færdig Ca. 60 min. ved 140o
De strimlede peberfrugter svitses i smør, der tilsættes lidt væde, hvor efter de dampes under låg 8 - 10 min. 
Tilbehør: Kartoffel i fad eller råstegte kartofler.
 
  Tilbage  | 
	 | 
 
Helstegt Gedebov 
Vareforbrug (4 personer):
1 gedebov Ca. 1 kg 
30 g smør/margarine 
2 fed hvidløg 
persille 
timian 
salt, peber 
Grønsagsblanding 
Spæk boven med pillede hvidløgssnitter og små persilleduske. 
Gnid den med smør, salt, peber og timian. 
Læg stegen i et ovnfast fad og steg den i en varm ovn ved 170o i 50 min. 
Spæd stegeskyen med lidt kogende vand eller bouillon og giv den til. 
Serveres med grønsagsblanding.
 
  Tilbage  | 
	 Go' appetit! |