Gedekød
...En gastronomisk nydelse! Gedekød er magert, velsmagende kød og har ikke, som mange tror, en gennemtrængende smag.Efterlyser du en ny ide til middagsbordet, så se her!
|
Gederyg stegt i ovn.
Gedekølle m/bambusskud og nudler
Gedekølle med peberratatouille
Gedebov, helstegt
|
Gederyg stegt i ovn.
1 gederyg.....1 - 1/2 kg 3 spk. hakket persille 2 - 3 fed hvidløg (revet på råkostjern) salt & peber 1 løg i grove tern 1 lille gulerod i skiver 1 -2 laurbærblade 1 kvist citron timian 1 kvist mynte ca. 1 liter vand eller boullionRyggens fedtlag og hinde ridses. Fileterne løsnes fra rygbenet og kødet gnides godt overalt med persille, hvidløg, salt & peber. Ryggen, evt. delt i to hvis den er lang, lægges på en bradepande, sættes i en 225o varm forvarmet ovn ca. 15 min. Derefter tilsættes de øvrige ingredienser og boullion hældes ved. Steges videre ved ca. 160o i 1 time. Kødet hviler i ca. 15 min. Der serveres stuvede kartofler til.
Tilbage |
|
Gedekølle m/bambusskud og nudler
Vareforbrug (4 personer):
800 g fintsnittet gedekølle eller anden udskæring.
1 fed hvidløg
100 g bambusskud
80 g rød peber
250 g tomater/sojasauce
150 g nudler
salt, peber, karry
Kødet snittes fint og krydres, før det steges.
Bambusskud og peber snittes og tilsættes
Blandes herefter med tomat/sojasauce.
Nudlerne koges
Kødet anrettes på nudlerne og snittet hvidløg strøs på.
Tilbage |
|
Gedekølle med peberratatouille
Vareforbrug (4 personer):
1200 g gedekølle
salt, peber
rosmarin, timian
stege fedt
1 ltr. brun fond
600 g peberfrugter, strimlet
100 g løg i skiver
Gedekøllen aftørres og krydres.
Den brunes under tilsætning af fond og steger færdig Ca. 60 min. ved 140o
De strimlede peberfrugter svitses i smør, der tilsættes lidt væde, hvor efter de dampes under låg 8 - 10 min.
Tilbehør: Kartoffel i fad eller råstegte kartofler.
Tilbage |
|
Helstegt Gedebov
Vareforbrug (4 personer):
1 gedebov Ca. 1 kg
30 g smør/margarine
2 fed hvidløg
persille
timian
salt, peber
Grønsagsblanding
Spæk boven med pillede hvidløgssnitter og små persilleduske.
Gnid den med smør, salt, peber og timian.
Læg stegen i et ovnfast fad og steg den i en varm ovn ved 170o i 50 min.
Spæd stegeskyen med lidt kogende vand eller bouillon og giv den til.
Serveres med grønsagsblanding.
Tilbage |
Go' appetit! |